Perpetual, Familia Torres
Familia Torres
750ml
Κωδικός: 4541109

61,40€
Κρασί φτιαγμένο για να κατακτήσει το χρόνο, από το αμπέλι μέχρι τη φιάλη.
Περιγραφή προϊόντος
Το θέλω τώρα
1 Τεμάχιο > 
61,40€
 
6 Τεμάχια > 
338,94€
368,40€
 
12 Τεμάχια > 
677,88€
736,80€
 
Περιγραφή προϊόντος

Αμπελώνας: Αμπέλια μεγάλης ηλικίας από τις ποικιλίες Carinena και Garnacha με το έδαφος γεμάτο σπασμένο σχιστόλιθο, που τοπικά αποκαλείτε "licorella", στις απότομες πλαγιές του Priorat.

Οινοποίηση: Ο τρύγος γίνεται με το χέρι λόγω της κλίσης στις πλαγιές και στη συνέχεια η επιλογή των κατάλληλων σταφυλιών για το συγκεκριμένο κρασί. Η ζύμωση γίνεται σε μεγάλες ξύλινες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας και η εκχύλιση διαρκεί για περίπου 3 εβδομάδες. Στη συνέχεια το κρασί παραμένει σε καινούργια Γαλλικά βαρέλια για 16 μήνες και στη συνέχεια για 12 μήνες στη φιάλη.

Χαρακτηριστικά: Πυκνό σχεδόν αδιαπέραστο ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη πυκνό και συγκεντρωμένο με αρώματα μαύρου κερασιού και μούρων με έντονη όσο και χαρακτηριστική της περιοχής ορυκτότητα. Στο στόμα είναι πληθωρικό και στρογγυλό, με ισορροπία ανάμεσα στο αλκοόλ και την υψηλή οξύτητα. Η επίγευση είναι γεμάτη φρούτο αλλά και μπαχαρικά συνδυασμένο με καπνό και κέδρο από το βαρέλι.

Συνδυάστε το με: Κυνήγι και πλούσια κόκκινα κρέατα στην κατσαρόλα, όπως και τοπικά τυριά όπως το Manchego.

Απολαύστε το στους: 18°C.

Παλαίωση: Εώς και 10 χρόνια από τον τρύγο.

Cellier notes: Το Perpetual έχει φτιαχθεί σαν φόρος τιμής στα κρασιά του Priorat με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης, που παραδοσιακά φτιαχνόταν στην περιοχή. Αν και με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης είναι αρκετά απολαυστικό από τώρα. Το Perpetual είναι το δεύτερο κρασί μετά το Salmos από το Priorat, για τον Torres.

 

  • Χαρακτηριστικά
Παραγωγός
Familia Torres
Χρώμα κρασιού
Κόκκινο
Τύπος κρασιού
Ήρεμο
Χώρα
Ισπανία
Γλυκύτητα
Ξηρό
Περιοχή
Priorat
Χρονιά
2015
Όγκος (ml)
750ml
Περιεκτικότητα σε αλκοόλ
15%vol
Ποικιλίες διεθνείς
Carignan, Grenache Garnacha